Blivit erbjuden förmånscykel via företaget?

Att cykla till jobbet under varma månader är ett riktigt bra val. Du sparar pengar på att slippa tanka bilen och du får motion på en och samma gång, två flugor i en smäll som det heter. Ibland kan anställda på ett företag bli erbjudna en förmånscykel, vilket brukar vara uppskattat av medarbetarna.

Vad är en förmånscykel?

Det är en skattepliktig förmån som du som anställd kan bli erbjuden av företaget du jobbar för. Du går med på att få din lön sänkt under en specifik period och får köpa cykeln till ett väldigt förmånligt pris. Oavsett om du går med på en lägre lön kommer du att tjäna på det. Det är upp till arbetsgivaren att bestämma om erbjudandet ska vara subventionerat eller kostnadsneutralt.

Skaffa din förmånscykel på nätet

Det finns flera företag på nätet där du kan köpa en förmånscykel. Ett tips är att jämföra priser för att hitta det bästa alternativet. Om du är intresserad av att skaffa en förmånscykel, läs mer här för att titta på några bra erbjudanden. Genom att köpa din cykel på nätet slipper du gå runt i olika butiker och du får en bättre helhetsbild. Priset brukar även det vara lägre.