Hemmakontoret och belysningen

När du arbetar på distans hemifrån eller administrerar olika finansiella ärenden är det viktigt att du kan hålla fullt fokus. Här är belysningen en avgörande faktor som lätt glöms bort. Ett knep är att använda många olika ljuskällor som kan justeras under dagen och att välja rätt typ av lampor. Energimyndigheten erbjuder en guide för vilken belysning som är lämplig att använda i olika miljöer.

Fortsatt hemmajobb

Ny Teknik skriver om att det blir fortsatt hemmajobb för svenska arbetare. Det här påverkar börsmarknaden på så vis att det kommer vara avgörande för bolag att kunna ställa om till nya tider för att förbli konkurrenskraftiga. Omställningen påverkar även alla som behöver ställa om rent praktiskt i sina hem för att orka med hemarbetet. Här är belysningen en parameter som inte får glömmas bort.

Hur ska man tänka då?

Några saker som är viktiga att tänka på är antalet ljuskällor i rummet. Fem stycken i ett vardagsrum brukar vara en huvudregel. Det här gör det enklare att justera när det naturliga ljuset förändras under dagen. Tänk även på att kunna skydda skärmen från motljus utifrån med hjälp av persienner eller liknande. Att ha bra arbetsbelysning hemma gör att du kan arbeta mer fokuserat under arbetspassen eller när du ska handla med värdepapper.