Byt till en ergonomisk kontorsstol

Det viktigaste då du jobbar i ett kontor och behöver sitta mycket i ditt jobb är närmare bestämt din stol. Den tid du sitter är nämligen mycket lång, eftersom jobbdagen oftast är i alla fall 8 timmar.

Du behöver få stöd för både ryggen och armarna. Om du har en dålig stol kan du därmed få problem i ryggen, nacken och axlarna. Dessutom kommer din psykiska ohälsa att öka. Då du sitter bekvämt kan du därmed jobba mycket bättre och är därför mycket mer produktiv.

Stol efter person

Den stol som passar dig behöver nödvändigtvis inte passa din kollega. Så det är också mycket viktigt att arbetsplatsen därmed satsar på flera olika stolar. Alla personer är byggda så olika, en del är långa och andra är korta. Vikten på personen har också betydelse för vilken stol kan passa. Personens individuella värkar och besvär har också betydelse vid val av en ergonomisk kontorsstol.

Olika stolar

Det finns en mängd olika ergonomiska kontorsstolar att välja mellan. De har olika material, färger och en del har armstöd medan andra är utan. Det finns också stolar med eller utan nackstöd. Klicka här för att läsa mera om ergonomi för bland annat sittande arbete.